Alle 2dehands hieronder is verkrijgbaar bij www.riedoe.nl

 

Nieuws
Nieuws
30-07-20:

Meer plastic afval door Coronacrisis

De covid-19 pandemie overspoelt straten, stortplaatsen en zeeën met plastic van maskers, handschoenen, flessen en voedselverpakkingen. Al dat plastic vormt een ernstige bedreiging voor ecosystemen, zegt de VN-organisatie Unctad in een rapport. Bron / Lees Verder
Nieuws
17-07-20:

Windpark Hellegatsplein wordt duurzame energiecentrale

Bij windmolenpark Hellegatsplein is een flexplein voor mobiele batterijcontainers geopend. Het plein biedt plaats aan tien mobiele batterijen, die gekoppeld zijn aan het landelijke elektriciteitsnet en rechtstreeks worden opgeladen vanuit de vier aanwezige windmolens. Speciale software zorgt voor realtime aansturing van de batterijen waardoor diensten geleverd kunnen worden voor balanshandhaving op het landelijke elektriciteitsnet.
Nieuws
06-07-20:

Europees plastic voor recycling deels in oceaan

Een aanzienlijk deel van het plastic dat vanuit Europa wordt uitgevoerd voor recyclage in Azië wordt daar afgekeurd. Het komt er in de gewone afvalstromen terecht en kon zelfs in de oceaan eindigen. Europese landen zijn wereldleiders op het vlak van afval sorteren, maar 46 procent van het plastic dat wordt ingezameld gaat naar het buitenland.
Nieuws
22-06-20:

Miljoen gratis bomen voor klimaat en biodiversiteit

Stichting Nationale Boomfeestdag, Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda slaan de handen ineen om komende winter minimaal 1 miljoen bomen gratis weg te geven. De meeste van deze bomen en struiken zullen het Nederlandse platteland gaan opfleuren in de vorm van heggen en hagen rondom boerenakkers en erven. Maar iedereen kan aanspraak maken op gratis plantgoed - van burger tot school tot bedrijf tot gemeente -, want de natuur produceert ieder jaar een overdaad aan zaailingen.