Alle 2dehands hieronder is verkrijgbaar bij www.riedoe.nl

 

Nieuws
Nieuws
22-11-20:

Geen Black Friday, maar Green Friday

Black Friday, de drukste shopdag van het jaar, is uitgegroeid tot een zwarte dag voor klimaat en milieu. Dat vroeg om een reactie. Die kwam er in de vorm van Green Friday.
Nieuws
31-10-20:

Vrees toename ‘zwerfkapjes’ door kapjesplicht

Sinds de uitbraak van het coronavirus worden gebruikte mondkapjes steeds vaker op straat gegooid. Met de mondkapjesplicht in aantocht vrezen Nederland Schoon en Plastic Soup Foundation dat het probleem van ‘zwerfkapjes’ alleen maar groter zal worden. Naast dat mondkapjes op straat vervuilend zijn voor de omgeving, is er ook een mogelijk risico dat het mondkapje geïnfecteerd is met het coronavirus.
Nieuws
22-10-20:

Kernenergie frustreert hernieuwbare energie

Als landen hun uitstoot ingrijpend, snel en goedkoop willen verlagen, moeten ze kernenergie afbouwen en resoluut prioriteit geven aan hernieuwbare energiebronnen. Inzetten op beide is inefficiënt, blijkt uit de analyse van de energieproductie in meer dan honderd landen. Bron / Lees Verder
Nieuws
27-09-20:

Oliereuzen langs klimaatlat: allemaal onvoldoende

Ook de meest recente klimaatplannen van Shell, BP, Total en ENI blijken bij lange na niet genoeg om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad Celcius; dé grens waarbij de wereldwijde gevolgen van klimaatverandering mogelijk nog omkeerbaar zijn. De plannen van de 8 onderzochte olie- en gasgiganten blijken bij een grondige check veel minder solide dan de bedrijven het publiek willen doen geloven. Dat blijkt uit het rapport Big Oil - Reality Checkvan Oil Change International in samenwerking met Milieudefensie, SOMO en Both ENDS.