Alle 2dehands hieronder is verkrijgbaar bij www.riedoe.nl

 

Nieuws
Nieuws
14-05-21:

Reserves Nederland alweer verbruikt

Op 5 mei was het Duitse Overshoot Day - de datum waarop Earth Overshoot Day zou landen als iedereen over de hele wereld zou leven zoals de inwoners van Duitsland. Omdat de economie in Duitsland erg lijkt op die in Nederland zochten we de data erbij. Wat blijkt: de ecologische voetafdruk van Nederland is zelfs nog iets groter.
Nieuws
30-04-21:

Buurt met zonnepanelen aanstekelijk

Wie in een buurt met zonnepanelen woont, is veel sneller geneigd om er zelf ook te installeren. Dat blijkt uit Duits onderzoek. Er zijn al langer vermoedens dat bij de opmars van zonnepanelen zogenoemde “peer group-effecten” meespelen: we worden beïnvloed worden door onze omgeving of sociale netwerken.
Nieuws
22-04-21:

Fiets of elektrische auto

Fietsen heeft een veel groter effect op de strijd tegen de klimaatverandering dan elektrische auto’s. Dat schrijft Christian Brand, hoogleraar Transport, Energie en Milieu aan de Universiteit van Oxford. Fietsers kunnen de uitstoot veel sneller naar beneden halen.
Nieuws
22-03-21:

Zeewier gedijt goed tussen de windmolens

De Europese zeewiermarkt groeit fors en is momenteel goed voor 840 miljoen euro. In 2030 neemt de omzet van de Europese zeewiermarkt voor voedsel toe tot 2 miljard à 2,8 miljard euro. En ook de lokale productie van zeewier in Europa is kansrijk.