Nieuws
Nieuws
22-07-21:

De opkomst van de circulaire economie

De circulaire economie, je hoort er steeds meer over en het staat bij de overheid en binnen het bedrijfsleven hoog op de prioriteitenlijst. Veel overheden, zoals de Nederlandse overheid, hebben de ambitie om Nederland tegen 2050 zo goed als circulair te maken. Ook bedrijven zoals Apple hebben het doel om dit tegen 2030 al voor elkaar te hebben.
Nieuws
12-07-21:

710 kilometer op 1 acculading met Lightyear One

Lightyear heeft een belangrijke mijlpaal behaald door 710 kilometer (441 mijl) te rijden met het prototype van Lightyear One. Nog niet eerder heeft een elektrische auto zo’n lange afstand gereden op een relatief kleine batterij. Bron / Lees verder
Nieuws
07-06-21:

Duurzaam investeren in grootste burgerinitiatief Nederland

Windpark Krammer, het grootste burgerparticipatieproject van Nederland, gaat opnieuw een obligatielening uitgeven. Op deze manier willen de coöperaties Deltawind en Zeeuwind burgers de mogelijkheid geven om duurzaam te investeren in de eigen omgeving. De inschrijving staat open voor iedereen van 18 jaar en ouder, maar inwoners van de gemeenten Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Tholen en leden van Deltawind en Zeeuwind krijgen voorrang.
Nieuws
28-05-21:

Groenlands smeltwater zit vol kwik

Onderzoekers hebben hoge concentraties van het giftige element kwik ontdekt in smeltwater dat uitkomt in rivieren en fjorden in het zuidwesten van Groenland. Het onderzoek, dat werd gepubliceerd in Nature Geoscience, laat zien dat de wetenschappers kwik aantroffen in rivieren en fjorden die in verbinding staan met de Groenlandse ijskappen. De concentraties van het giftige element bleken zelfs vergelijkbaar met die in rivieren in industrieel China.